Blog

Ötletelés horgoláshoz....

bineszit
bineszit
2023.01.23 21:09
Ötletelés horgoláshoz....

Ötletelés horgoláshoz........

A több évtizede összegyüjtött horgolás mintáim között keresgéltem   és eszembe jutott, hogy nem az ujságokat kellene  nézegetnem, hanem van egy kosaram amibe a félbemaradt horgolásaim vannak. Miért is maradtak félbe?

Nálam is előfordult, hogy   nem volt elég időm    befejezni   jött  egy soron kívűli megrendelés,  gyorsan  kellett  egy babacipőt, sapit  vagy babatakarót meghorgolni   keresztelőre, babalátogatásra......stb.

Aki   horgol kézimunkázik   elkerülhetetlen, hogy ne legyen ilyen kosara, doboza   amibe belerakja  ha már nem is tetszik annyira mint mikor elkezdte, vagy nem sikerül ugyanolyan méretet horgolni, vagy nincs rá idő ....  stb

Vásároltál egy fonalat   egy klassz pulcsihoz mert a színe nagyon tetszett   de a minta amit kinéztél és elkezdted horgolni   már nem is annyira tetszett ezért abbahagytad.   Pedig csak a mintadarab horgolása után kellett volna elkezdeni a megfelelő méretűre   és ha nem adja ki jól a mintát    akkor azt a fazont még egy másik mintával nyugodtan meglehet horgolni    ami jól mutat a fonálból.... 

Nem volt kitől kérdezned és egyedül  nem tudtad eldönteni mit tegyél   ezért inkább félre tetted. 

Természetesen ez mindenkinél előfordulhat.    Akkor bizony vissza kell gondolnunk a tanultakra.

A horgolás alapjainál fontos az alapokat   elsajátítani és betartani. Különben   beleesünk a csapdába és  nem megfelelő fonalat veszünk, nincs hozzá megfelelő horgolótűnk vagy ha van is de nem a megfelelő tűvel horgoljuk, nem lesz  egyforma, vagy nem veszünk elegendő fonalat és a következő fonal vásárlásnál már színeltérés lesz és abbahagyjuk.......   stb.

Elmegy a kedvünk. Keressük a kifogást a horgoláshoz,  pedig csak félünk a következő esetleg sikertelen horgolástól, kudarctól.

Nem volt kitől kérdezned és egyedül  nem tudtad eldönteni mit tegyél   ezért inkább félre tetted!

Ezekkel a problémáiddal illetve a  horgoláson kívűl  kézműves problémádon kívűl  kérhetsz tanácsot akkor is ha sokat horgolsz kötsz  csak nem tudod hogyan is értékesítsd az általad elkészített   dolgokat, hol kezdd el. 

Amikor  a Bineszit Horgoldát   megálmodtam  nemcsak a horgolás tudomány továbbadása foglalkoztatott.   Hiszen sokan nem tudjátok de   több évtizedet   töltöttem pénzügyi szakmámban,  és már   több mint 13 éve nyugdjasként is folytatom a sok évtizedes pénzügyi területén megszerzett tapasztalataimat. Vállalkozást indítottam, könyvelek, bevallásokat készítek, szakmába vágó  tanácsokat adok és közben  több éve horgolásokat tervezek, amihez leírásokat, videókat készítek és  a horgolással kapcsolatos   webáruházat nyitottam  . 

Azóta  nagyon sok embert megtanítottam, horgolni a környezetembe   de online is   vannak tanítványaim. Közöttük van aki már a horgolt darabokból   értékesített és folyamatosan értékesít. 

Ha Ezek a gondolatok benned is megfogalmazódtak már akkor jó helyen jársz. Pontosan ezekre és a hasonló horgolással kapcsolatos kérdésekre kaphatsz   választ egy-egy tanácsadás   keretén belül. Ehhez  nem kell mást tenned bátranfoglalj időpontot  írd meg a kérdésed   és az általad megadott időpontban a telefonodon kereslek a válasszal. Itt tudsz időpontot  foglalni.

Benedekné Ica

info@bineszit.hu

instagram

facebook

youtube