Bineszit Horgolda - Horgolás szívvel-lélekkel!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/5389021

Rólam

                                                                

              Benedekné Ica vagyok  

bineszit webáruház vezetője, a Bineszit Horgolda megálmodója és a Horgolj Velünk Te is Facebook csoport adminisztrátora.   18 éves koromtól több évtizedig   egy ugyanazon munkahelyen dolgoztam egy multi cégnél.        A család és a munka mellett mindig szükség volt a pihenésre  a feltöltődésre  egy igazi hobbira ami mindezt lehetővé tette  számomra. Az  olvasáson és kertészkedésen kivűl   óriási  hobbim volt gyermekkoromtól a kézműveskedés, a kötés és a horgolás. Iskolás korom előtt a nagymamám tanított meg  kötni és horgolni.   Nagyon megszerettem   ezt a hobbimat   és  már kisgyerek koromban   készítettem   a babámnak ruhákat, sapkát , sálat..   A kézimunka mindig átsegített, feltöltött  egy-egy kemény fárasztó nap után.   Számomra   rendszeressé vált  naponta  és hétvégeken is  egy kis   kötés, horgolás.    Tetszett és a mai napig tetszik, hogy egyedi   darabokat   készíthetek, horgolhatok  amikor én akarom. 

Mint minden ember én is  nagyon vártam a nyugdíjas éveket  tervekkel teli . Rendszeres  hegyi túrákra, nagy kirándulásokra  szerettem volna   a családommal   elmenni.  Sajnos ez álom maradt.

2011-ben   egy térd  műtét után   pár hónapig   ágybaülő  lettem. Átkellett értékelni mit tudok ezután dolgozni! Mi az a terület ahol még hasznosan tudom eltölteni   az éveimet.

Ekkor volt időm átgondolni   mit jelent nekem a hobbim.  Belevetettem magam a kézműveskedésbe. Egyre több darabot horgoltam. Gondolkodtam , mit kezdjek ezzel a sok horgolt darabbal? Ajándékba   készítettem   rokonoknak, ismerősöknek.  Egyre több mindent horgoltam. Főleg  újszülött babás dolgokat. Ezeket egyedi  saját készítésű horgolt, kötött dolgokat a Meskán  értékesítettem és értékesítem még m is.(babacipő, sapka, fejpánt, takaró....stb)

Egyre többször  az a gondolat foglalkoztatott, hogy hogyan tudnám ezt az érzést   amit a hobbi jelent és  azt a sok tudást,  gyakorlati tapasztalatot  átadni. Ez adta az ötletet, hogy nekem kell egy olyan platform ahol megmutathatom a hobbi adta örömöket, tovább adhatom a horgolás fortéjait  és tudjak a horgoláshoz alapanyagot és kellékeket ajánlani az érdeklődőknek. 

2020-ban nyitottam meg a   bineszit   webáruházam.  A jelenlegi  formában   2021. évtől működik. 

Mit csinálok valójában? 

Nyugdíjasként  vállalkozó  vagyok, webáruházat üzemeltetek, kézművesek mentoraként  a hobbimnak élek. 

A kézművesség, a horgolás alapjairól általam készített  videóban és személyes foglalkozásokon segítem a

horgolni vágyókat.

Videós oktatói anyagokat is készítek   amelyekből  a Bineszit Horgolda  youtobe csatornámon nézhetsz   meg.

A napokban indítom útjára a blogom   amit itt   tudsz  megnézni: https://bineszit.hu/blog

Insatgram

youtobe

facebook

 

 Szeretettel köszöntelek  Kedves látogató a weboldalamon!

Bárhol élsz is a világban mindenhol szükséged van egy hobbira, egy olyan elfoglaltságra amivel hasznosan töltöd el a szabad időd, bővíted tudásodat, új dolgokat ismersz meg  és közben feltöltődsz. 
Olvashattad már korábbi írásaimban is ezt a gondolatmenetemet. 
Vannak olyan emberek akiknek a munka egyben a hobbi is. Azok közzé a szerencsés emberek közé tartozom akiknek ez megadatott.
A hobbim iránti szeretetem kicsi gyermekkoromban szüleimtől nagyszüleimtől tanultam meg ami végig kisér és  sikerélményt  jelent  számomra  a mai napig . 
A második hobbim a kézimunka, a  horgolás  és kötés . A családomnak a kislányomnak majd  az unokámnak nagyon sok kötött horgolt dolgot készítettem nagy-nagy szeretettel. 
Most több évtizedes horgolgatásom után úgy érzem, hogy a meglévő szakmám mellett az összegyüjtött  kézimunkával, horgolással kötéssel kapcsolatos gyakorlati és elméletitudásom továbbadjam.
A hobbim vállalkozássá nőtte magát. Szükségem lett szélesebb platformra, ahol az összegyüjtött tudásomat , az általam készített, aprólékos leírások, tanácsadások  formájában adjam tovább az érdeklődőknek.

Elindult a  "Horgolás minták, leírások"    zárt csoportom a facebookon. A csoportba szeretettel várok minden olyan jelentkezőt aki szereti a kézművességet, Tud vagy szeretne megtanulni horgolni és elfogadja a csoport szabályokat.

A csoportba csatlakozóknak folyamatosan rakok  fel újabbnál újabb horgolás ötleteket, mintákat, ingyenes leírásokat.

Lehetőséged van az újabb blogírásokról tájékoztatás kérni! Nézz szét az oldalamon és a blogomban is. Itt lehet kérni a bloghíreket illetve  zárt csoport tagjaimnak a csatlakozás dátumának megadásával  az ingyenes minta leírást.

 

Nézz be később is várlak szeretettel! 

 

Benedekné Ica "bineszit"