Rólam

                                                      

              Benedekné Ica vagyok  

bineszit webáruház vezetője, a Bineszit Horgolda megálmodója és a Horgolj Velünk Te is Facebook csoport adminisztrátora.   18 éves koromtól több évtizedig   egy ugyanazon munkahelyen dolgoztam egy multi cégnél.        A család és a munka mellett mindig szükség volt a pihenésre  a feltöltődésre  egy igazi hobbira ami mindezt lehetővé tette  számomra. Az  olvasáson és kertészkedésen, kiránduláson kivűl   óriási  hobbim volt gyermekkoromtól a kézműveskedés, a kötés és a horgolás , sütés főzés. Iskolás korom előtt a nagymamám tanított meg  kötni és horgolni.   Nagyon megszerettem   ezt a hobbimat   és  már kisgyerek koromban   készítettem   a babámnak ruhákat, sapkát , sálat..   A kézimunka mindig átsegített, feltöltött  egy-egy kemény fárasztó nap után.   Számomra   rendszeressé vált  naponta  és hétvégeken is  egy kis   kötés, horgolás.    Tetszett és a mai napig tetszik, hogy egyedi   darabokat   készíthetek, horgolhatok  amikor én akarom. 

Mint minden ember én is  nagyon vártam a nyugdíjas éveket  tervekkel teli . Több időm Marad a családomra, unokázhatok amikor szükség van  a nagymamára  bármikor.  Rendszeres  hegyi túrákra, nagy kirándulásokra  szerettem volna   a családommal   elmenni.  Sajnos ez álom maradt. Közbeszólt  egy váratlan dolog. Igaz   az unokázás , a több időtöltés a családommal   mind  mind nagyon kellemes élmény egy nagymamának. Azonban a kirándulásokról le kellett mondanom  egy nem várt hirtelen esemény miatt.

2011-ben   egy térd  műtét után   pár hónapig   ágybaülő  lettem. Átkellett értékelni mit tudok ezután dolgozni! Mi az a terület ahol még hasznosan tudom eltölteni   az éveimet , szabadidőmet?

Ekkor volt időm átgondolni   mit jelent nekem a hobbim.  Belevetettem magam a kézműveskedésbe. Egyre több darabot horgoltam. Gondolkodtam , mit kezdjek ezzel a sok horgolt darabbal? Ajándékba   készítettem   rokonoknak, ismerősöknek.  Egyre több mindent horgoltam. Főleg  újszülött babás dolgokat. Ezeket egyedi  saját készítésű horgolt, kötött dolgokat a Meskán  értékesítettem és értékesítem még ma is.(babacipő, sapka, fejpánt, takaró....stb)

Egyre többször  az a gondolat foglalkoztatott, hogy hogyan tudnám ezt az érzést   amit a hobbi jelent és  azt a sok tudást,  gyakorlati tapasztalatot  átadni. Ez adta az ötletet, hogy nekem kell egy olyan platform ahol megmutathatom a hobbi adta örömöket, tovább adhatom a horgolás fortéjait  és tudjak a horgoláshoz alapanyagot és kellékeket ajánlani az érdeklődőknek. Ehhez először  egy olyan márka nevet kellett kitalálni, megálmodni  ami  nagyon közel áűll hozzám. Nagyon hosszú töprengés után a kisunokám   adta az ötletet.  Nem kell más csak a neved kezdőbetűi mondta. Ebben Te teljesen benne vagy mama.  Igy született meg a Bineszit-Horgolda csoport nevem  és ebből a márka illetve a webáruház elnevezése: "Bineszit". 

2020-ban nyitottam meg a   bineszit   webáruházam.  A jelenlegi  formában   2021. évtől működik. 

Mit csinálok valójában? Továbbra is   sok időt töltök a családommal, unokámmal a tanulmányai miatt egy kicsit kevesebbet tudunk együtt lenni, de a technika  segítségünkre van, hogy minden nap halljunk egymásról, beszéljünk egymással. Ez nagyon fontos szerintem  a fiataloknak de nekünk nagyszülőknek is.

A  munkát is folytatom továbbra is  mostmár nyugdíjasként  vállalkozó  vagyok,könyvelek,  webáruházat üzemeltetek, kézművesek mentoraként  a hobbimnak élek. 

A kézművesség, a horgolás alapjairól általam készített  videóban és személyes foglalkozásokon segítem a

horgolni vágyókat.

Ha ráismertél magadra, nyugdíjas vagy, vagy nyugdíjba készülsz   netán  nem vagy nyugdíjaskorú  de az élet úgy hozta, hogy változtatni kell a munkakörülményeiden, nem látod a következő lépést, félsz attól, hogy nem tartozol egy munkaközösségbe sem .... Gondold  át Te mit szeretnél! Milyen terveid vannak, van e hobbid, szeretnél e kézműveskedni, egy jó csapathoz tartozni? 

Ha a válaszod igen akkor itt a helyed közöttünk ! A Bineszit Horgoldában várunk nagy szeretettel.

Az évszakokhoz igazodva folyamatosan készítek   horgolós anyagokat, leírásokat. Ötleteket adok  gyorsan elkészíthető sok örömet okozó  ajándékok meghorgolásához.

Ezenkívűl videós oktatói anyagokat  készítek   amelyekből  a Bineszit Horgolda  youtobe csatornámon nézhetsz   meg illetve a Hírlevél felíratkozóimnak  folyamatosan elküldöm a legfrissebb  anyagokat.

Szeptember hónapban indítottam útjára a blogom   amit itt   tudsz  megnézni: https://bineszit.hu/blog 

 

Kövess !

Insatgram 

youtobe   

 facebook  

Tik-tok Bineszit    oldalamon!